Wednesday, 3 December 2014

E-Day Izara.

Assalamualaikum.
fuh fuh lap habuk sikit kat blog ni lama gila xmenaip, dah tak sekencang dulu dulu. mana ntah pergi semangat nak berblogging macam dlu. kadang rindu jugak nk bloging mcm dulu dulu, RINDU~

okay, back to our title.
E-DAY IZARA.

Alhamdulillah, finally after 8 years of relationship :)

actually engagement ni kami tak rancang pun, kononnya dlu xnk tunang nak kawen trus sbb nk cut cost. tapi bila nk kawen kena merisik dulu, bila nak merisik dlu rasa mcm alang alang tunang teruslah.

tapi sebab still nak cut cost so eday kami mostly semua diy. ada ara diy sendiri dan ada yg family tolong, also big thanks to mak mentua along sebab byk tolong. 

apa yang ara diy ?
bunga tangan ni ara DIY sendiri, konon nk majlis simple tp terasa nk bunga tangan so beli bunga gubah sendiri and alhamdulillah, puas hati dgn hasil tangan sendiri :)

lagi 1 yang DIY sendiri ni haa bubble photo props ni, as requested by angah so buatlah. mane yang boleh buat sendiri selagi boleh cut cost kita buat. baru bertunang, nak grand sikit tggu kawen. InsyaAllah.

So mostly majlis tunang sekarang siap pelamin bagai kan, how about our eday ?
just simple decoration, tempat nk sarung cincin dan tempat nk bergambar. so yang ni semua decoration credit to kakak kakak dan adik ara. thanks for your effort guys :*

and yeah, 1 more things selalunya big day mcm ni make up mcm penting jugak bg kaum hawa ni kn. nak nampak lain di hari istimewa kita so my make up done by my teamleader (officemate), terima kasih mekapkan free. kalo tak nk mekap mau rm200++ jgak okay. pengsan dgr harga. hehe. 

sebab majlis kecik2 so jemputan bajet dalam 50 orang ja, family terdekat, kenalan tdekat suda. Majlis lagi besar nnti baru besarkan quota sikit jemputan tu.

so rasanya setakat ni sajalah untuk entry kali ni. last but not least belanja gambar sikit.


eh sebelum keluar soklan cepumas, majlis lagi besar insyaAllah 2015.
till then. 

assalamualaikum :)